int(10) int(10) Een Visie op Sport en Bewegen voor de Gemeente Lelystad - Kasel Management en Advies

Een Visie op Sport en Bewegen voor de Gemeente Lelystad

Welkom Lelystad
17 november 2021

Natuurlijk kent Lelystad ook zijn uitdagingen. Gemiddelde waarden op het gebied van gezondheid en op de schalen van armoede en veerkrachtigheid zijn de eerste doelen waaraan gewerkt moet worden. Om daar vervolgens boven uit te willen stijgen. Gemiddeld is méér, maar in 2030 niet genoeg. Dat is ook de kern, de drive van de Sportvisie 2030.

Lelystad is gebouwd in de 60ér en 70ér jaren van de vorige eeuw. Opgezet als stad voor 100.000 inwoners en heel lang dus heel ruimtelijk opgezet. Veel voorzieningen van toen zijn nu aan hun laatste periode bezig en daarnaast groeit Lelystad nu harder dan tevoren Kan daarmee ook een goede rol spelen in de landelijke woningnood. De voorzieningen dienen hierin wel mee te groeien om Lelystad ook aantrekkelijk te houden. Alleen een huis is ook maar een huis...
Ook op het gebied van Sport en Bewegen is er een achterstand terwijl we juíst een sprong vooruit moeten maken. Door samenwerking te realiseren en dromen te verwoorden komen we aan het beeld van 2030 waarnaar we vervolgens met goed doordachte stappen op weg gaan... LETS GO!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht