int(10) int(4) Wat kan Lean betekenen voor jouw organisatie? - Kasel Management en Advies

Wat kan Lean betekenen voor jouw organisatie?

andre portret zw
20 maart 2019

Wat ik voor iemand kan doen? Mensen en organisaties in beweging brengen. Dat is het antwoord dat ik vaak op die vraag geef. En meer bewegen is op zich natuurlijk een ingrediënt voor een gezonder en gelukkiger leven. Niets mis mee, toch?! Maar er is natuurlijk nog meer, want waarheen bewegen we dan? En waarom? Voor het individu is bewegen om het bewegen fun en gezond. Voor een organisatie is bewegen van levensbelang. Stilstand is achteruitgang. Kan zelfs fataal zijn voor een organisatie!

Als ik het erover heb om een organisatie in beweging te krijgen dan bedoel ik dat ik een bijdrage kan leveren aan het proces van continu verbeteren. Dat er ruimte komt om te innoveren, meer tijd om naar de klant te luisteren, om binnen de organisatie naar elkaar te luisteren en samen te werken. Efficiency en effectiviteit. Betere resultaten tegen lagere kosten.

Slimmer en beter werken, elke dag weer opnieuw, dat is een cultuur die zich terugbetaalt in goede werksfeer en goede resultaten. En wie wil dat nou niet?!

Als Lean-procesbegeleider (Green Belt) help ik allereerst om inzicht te krijgen in de bedrijfsdoelen. Waarheen wordt met name bepaald door de keuze ‘waarvoor zijn we op aarde’?! Door vervolgens het bedrijfsproces goed in beeld te krijgen komen de verspillingen en de te verbeteren stappen naar voren. Door ook goed contact te maken met de beschikbare middelen, en dat is vaak menselijk kapitaal, wordt er een win-win situatie gecreëerd en komen we samen vooruit! Samen in beweging naar een beter product, beter proces, betere bedrijfsvoering!

Bij Toyota wisten ze dit al wat eerder en werken ze al langer met multidisciplinaire teams die samenwerken om nieuwe ideeën uit te werken. Veel andere bedrijven volgden hun voorbeeld, ook buiten de productie branche. De Lean-methodiek van continu verbeteren is veel breder toepasbaar, zelfs bij jou thuis!

Hoe dat zit, vertel ik je graag in een volgend gesprek! Dus: Mail me of bel me op 06 - 44 866 703 en we plannen snel een afspraak in.

Terug naar het nieuwsoverzicht